RUUALLA LEIKKIMINEN JA UUDEN LUOMINEN ON AIVAN IHANAA!

Olen aina ollut intohimoinen ruuanlaittaja. Lempiohjelmani televisiossa ovat olleet aina kokkausohjelmia ja joskus nuorena haaveilin myös kokiksi opiskelemisesta. Kuitenkin jo silloin ravintoloiden lihapainotteisuus ja raskas työtahti saivat miettimään muita vaihtoehtoja ja kokkailu jäi edelleen harrastukseksi. 

Minulle ruuassa on aina kaksi tärkeää lähtökohtaa: terveys ja maku. Mielestäni nämä kaksi asiaa tekevät ruuasta laadukasta. Jos jompikumpi uupuu, ruoka ei mielestäni ole laadukasta. Olen huomannut että ruoka, mitä meille usein tarjoillaan on usein mielikuvituksetonta, mautonta ja yksinkertaisesti tylsää. Mielestäni ruuan kuuluu olla erityisesti luovuuden lähde ja minua surettaa nähdä kahviloissa ja ravintoloissa ympäri Suomea kasvistortilloja ja kasvispiirakoita toisensa perään tai samanlaisia pihvejä tai kinkkusämpylöitä joka paikassa. Voimme huomata myös kotioloissa syövämme hyvin samanlaisia ruokia vuodesta toiseen. Ihmisillä on usein hyvin pinttyneitä näkemyksiä siitä, mistä ruuasta he pitävät ja mikä on hyvää ruokaa. Joskus tuntuu, että liharuokien syöminenkin voi olla valinta, joka kumpuaa pääosin laiskuudesta ja tylsyydestä - se on vain helppoa ja ei osata muuta. Haluaisin kannustaa ihmisiä laajentamaan näkemystään siitä mitä ruoka voi olla ja miten hauskaa ja jännittävää ruoka voi olla.

Toisaalta olen nähnyt myös terveysintoilutrendin toisen puolen, jossa ihmiset pakottavat itsensä juomaan kammottavan makuisia ja -näköisiä spirulinamössöjä vain koska se on terveellistä. Puhutaan paljon terveellisen ruuan laadusta ja miten tärkeää se on, mutta samalla pakotetaan itsemme juomaan ja syömään ruokia, jotka ovat makumaailmaltaan vain siedettäviä. Kuinka monta kertaa olenkaan itse tehnyt erilaisia smoothieita ja muita terveysruokia ja lopulta todennut "Kyllä tätä voi juoda." Onko "kyllä tätä voi juoda" paras mihin pystymme? :) Miksemme voisi saada kaikkea? Käsittämättömän hyvää ja maukasta ruokaa, joka on myös terveellistä eikä satuta ketään - ei sinua eikä eläimiä! Se on täysin mahdollista.

Oma tarkoitukseni on laajentaa omaa makumaailmaani ruuan suhteen ja se onkin yksi syy miksi blogissani on myös paljon muiden vegaanien reseptejä ja ohjeita. Haluan haastaa itseäni kokeilemaan muiden ihmisten makumaailmoja ja toisaalta tuomaan myös omaa reseptiikkaani ja ruuanlaittoenergiaani maailmaan. 

Toivon, että meillä kaikilla voisi olla laajempi, terveellisempi ja ennen kaikkea herkullisempi elämä!