Tuotearvostelu: Biona Organic Apple & Pear Waffles (Omena & Päärynä vohvelit)

Käydessäni Ruohonjuuressa pyörimässä ja etsimässä jotain pientä makeaa teen kaveriksi, huomasin että Biona Organicilla on vohvelipakkauksia, jotka näyttivät oikein hyviltä. Ulkonäöltään nämä muistuttivat minua Starbucksin hunajavohveleista, joita nautin kerran jos toisenkin asuessani Englannissa 4 vuotta. Tuo hunajavohvelin miellyttävä, pehmeä ja makea maku tulvi tajuntaani ja ajattelin kokeilla näitä Omena ja Päärynä vohveleita, jos niistä olisi Starbucksin haastajaksi. Biona Organicilla on myös hunajavohveleita, mutta koska vegaanit eivät syö hunajaa, jäivät hunajavohvelit kauppaan ja käteen tarttui tämä toinen vaihtoehto.  Vohvelit ovat täysin luomua, sisältävät täysjyvävehnää ja sisällysluettelo muutenkin näytti varsin pätevältä (palmuöljyä lukuunottamatta, joka tosin oli "from sustainable source").

Taisteltuani läpi joulukuisen räntäsateen, pääsin lopulta kotiin ja keitin kupin teetä ja innolla odotin pääseväni testaamaan uutta tuotetta. Lämmitin vohvelia hieman höyryvän teekupin päällä (kuten Englannissa olin oppinut) ja puraisin palan. Hämmästykseni oli suuri, sillä olisin voinut väittää puraisseeni vettynyttä pahvia. Omenan tai päärynän makua tässä pahvin palasessa ei ollut nimeksikään, makeuttakin vähänlaisesti ja vaikka kanelin hienoinen maku puski läpi, ei voida puhua mistään herkkuhetkestä. Surkeana mietin kenelle tunkisin lopun paketista, paketissa kuitenkin on jopa 6 suhteellisen isoa vohvelia. Pitkin hampain söin vohvelin loppuun ja kasvissyöjäajoiltani kaappiin jääneet Suffeli-palat alkoivat kieltämätä houkutella... 

Pystyin pidättelemään itseäni, mutta vohvelit saavat jatkossa jääda kauppaan. Vaikka näissäkin vohveleissa on täysjyvää ja ovat olevinaan "parempi vaihtoehto" niin kyllä niiden täytyy maistua hyvältä. Valitettavasti tämän tuote ei kilpaile missään samassa sarjassa Starbucksin hunajavohvelin kanssa maun suhteen. Harmi!

Arvostelu 2/10

Kuva on Biona Organicin virallisilta sivuilta.