iHerbin ihania snacksejä (VEG, G)

Oletko kyllästynyt nachoihin ja salsaan tai maustamattomiin perunalastuihin? Ei hätää! Amerikan ihmemaasta löytyy mitä uskomattomimpia terveellisiä (tai ainakin hieman terveellisempiä) vegaanisia herkkuja, joista ei makua ja innovaatioita puutu. Itse tilaan nämä herkkuni aina iHerbistä. IHerbistä tilaaminenkin on helppoa: tilaus saapuu noin viikossa, postikulut ovat noin 4 dollaria ja kun tilaa alle 35 eurolla, et joudu maksamaan tilauksestasi alveja. Helppoa, kivaa ja ennen kaikkea: herkullista. Tässä muutama ehdoton suosikkini!

Dang Toasted Coconut Chips

Pussin takana lukee "Dang, that's good". Ja todellakin. That is dang good. Nämä paahdetut kookoslastut ovat aivan uskomattomia. Ne on vain paahdettu, niissä on vain kolme raaka-ainetta (kookoslastu, suola ja öljy) ja nämä ovat niin herkullisia että vain huokailin ilosta syödessäni näitä. Maku on jotenkin erikoinen, en ole koskaan syönyt oikein mitään vastaavaa: lastut maistuvat kyllä kookokselta, mutta jotenkin niissä on erityinen paahtunut, suolainen, makea, aivan koukuttavan hyvä maku. Koostumukseltaan nämä ovat rapeita, sopivan paksuja suikaleita. Ihania. Ihania. Ihania. Makuina löytyy mm. Paahdettu (original), Karamelli-Merisuola, Kevyesti suolattu, Chili ja Lime sekä Pekoni. Kaikki maut, myös pekoninmaku, ovat vegaanisia! Olen syönyt itse Chili-Limeä, joka on todella hyvää ja jännittävän makuista: samaan aikaan varsin tulinen mutta kookos tekee mausta samaan aikaan 'jäisen'! Todella hyvää ja mielenkiintoista. Paahdettu (original) on se mihin ensimmäisenä ihastuin. Muut maut odottavat vielä testaamistaan! Oi nam!


Calbee Harvest Snapea Crisps Lightly Salted


Olen aiemmin elämässäni ollut todellinen sipsihirmu, mutta terveyden vuoksi olen halunnut/joutunut vähentämään perunalastujen syömistä. Onneksi löysin nämä herneistä tehdyt "sipsit", jotka ovat aivan älyttömän hyviä. Mitään terveysruokaa nämä eivät varsinaisesti ole, mutta niissä on vähän suolaa ja vähemmän rasvaa kuin perinteisissä perunalastuissa. Herneen paloista tehdyt rapeat sipsit voivat kuulostaa oudoilta, mutta herneen maku on kuitenkin varsin mieto ja herneen päällä on ihana rapea kuorrutepinta, joka on herkullisen rapea ja suolainen ja rapeaksi paistettu palko rapsahtaa suussa ja on yksinkertaisesti todella hyvää. Näistä on olemassa myös muutama muukin maku ja esimerkiksi Mustapippurilla maustettuna (Vitacost) ja muistaakseni näistä oli jossain vaiheessa olemassa Rosmariinin makuinen mitä kehuttiin todella paljon, mutta nyt en ole löytänyt sitä mistään enkä ole itse päässyt testaamaan sitä makua. Kaiken kaikkiaan nämä hernesnacksit ovat superhyviä. Nam.
 

Lärabar

Voiko joku olla makeaa, suussasulavan herkullista ja lisäksi terveellistä? Ihmeellistä, mutta kyllä! Lärabar on hedelmistä ja pähkinöistä valmistettu raakapatukka. Lärabareja on todella monia erilaisia makuja ja he myös tuovat aina muutamia uusia makuja kauden mukaan tarjolle. Lärabarit valmistetaan aina niin, että niissä on vain muutamaa raaka-ainetta, useimmiten taatelia, pähkinää ja muita marjoja, riippuen mikä maku on kyseessä. Muutamia makuja on esimerkiksi Maapähkinävoi-Suklaahippu, Key Lime Pie, Sitruunapatukka, Banaanileipä, Pekaanipähkinäpiras ja monia muita! Oma tämän hetkinen suosikkini on maapähkinävoi-suklaahippu joka maistuu aivan maapähkinävoi-suklaa-kakulta, eli todella hyvältä. Erityismaininnan saa myös patukoiden koostumus, joka on mukavan pehmoinen. Olen sen verran raakapatukkanatsi että en kestä yhtään jos niissä on kova tai epämääräinen koostumus (mikä on valitettavan yleistä). Lärabar ei kuitenkaan petä! :)Sunbiotics Truffle Almonds 

Älyttömän nerokas idea: idätettyjä pähkinäisiä herkkuja, joihin on laitettu mukaan probiootteja ja mineraaleja! Sunbioticsin Truffle Almonds pussissa on 8 miljardia probioottia ja makukin on todella kiva: hieman suolainen ja mantelin pehmeä makea maku tulee mukavasti läpi. Suolaa on juuri sopivasti, eli varsin vähän, joten mantelin oma maku loistaa. Tryffelin maku on hyvin mieto, mutta erityisen kivaksi tämän snacksin tekee tietenkin sen innovaatiomaisuus mutta myös manteleiden rakenne: alhaisessa lämpötilassa kuivatetut idätetyt mantelit ovat täydellisiä koostumukseltaan, sopivan pehmeitä ja kevyitä mutta rapeita samaan aikaan.  Makuja löytyy useampi, mm. "juustoisena" (vegaaninen), suklaa-manteli, original ja mainitsemani tryffeli-manteli. Milloinkohan Suomeen saadaan suklaata, pähkinöitä tai muita herkkuja, joihin on lisätty mineraaleja ja probiootteja?


Jos te olette testanneet jotain ihania vegaanisia herkkuja iHerbistä, niin laittakaa ihmeessä vinkkiä. Uudet herkkuvinkit kelpaavat aina! ;)