Testissä: Jokaiselle -tuoteperheen valmisateriat

Olen jo pitkään halunnut testata kaikkia Jokaiselle-tuoteperheen tuotteita ja vihdoin olen saanut käsiini kaikki nämä kolme tuotesarjaan kuuluvaa tuotetta!

jokaiselle perunasoselaatikko jokaiselle tikka masala

Jokaiselle-merkki on Helsingin Kalatalon uusi vegaaninen valmisruokamerkki, joka valmistaa suomalaisten lempiruokia täysin vegaanisesti. Tarkoituksena on valmistaa tuotteita, joissa on proteiinia, ja jotka ovat eettisesti tuotettuja mutta myös maistuvat nimensä mukaisesti jokaiselle! Jokaiselle-tuotteet tehdään Keravalla käsityönä ja ne taitavat olla ensimmäinen kokonaan vegaanisesti tehty valmisateriasarja Suomessa. Ihanaa!

Jokaiselle-merkin valmisruokien astiat kestävät mikrokuumennusta (poista käärepaperi) ja astia on pahvia ja sisällä on ekohajoavaa muovia. Erinomainen pakkausvalinta!

Päätin testata kaikki sarjan tuotteet ja tehdä niistä arvion. Odotukseni olivat korkealla, sillä Jokaiselle-tuotteita oli jo valmistusvaiheessa maistatettu vegaaneilla ja mielipiteitä kuunneltu alusta asti maun ja vaihtoehtojen suhteen. 

JOKAISELLE Perunasoselaatikko (G)

Lapsena lihaperunasoselaatikko oli ehdottomasti lempparini kaikista kaupan valmisruuista. Meillä tehtiin aina kotona paljon ruokaa, mutta silloin tällöin kun piti syödä jotain helppoa, niin se oli aina lihaperunasoselaatikko. Kasvissyöjäaikoinakin haaveilin lihaperunasoselaatikosta aika ajoin, mutta harvoin sitä tuli tehtyä itse, koska yksi syy sen ihanuuteen oli nimenomaan helppous ja nopeus.

Kun kuulin että Jokaiselle-tuotemerkki maistattaa vegaanisia valmisaterioita ja että yksi näistä ruuista olisi perunasoselaatikko, hypin jo silloin melkein tasajalkaa innostuksesta. Kun vihdoin Jokaiselle-tuotemerkin tarkoin valikoidut tuotteet pääsivät kaupan hyllyille, olin todella innokkaana testaamassa tuotteita. Kun vielä sattumalta aivan vahingossa löysin pienestä lähi-K-kaupastani perunasoselaatikkopaketin (YHDEN, minulle!), olin innoissani (sanoinko jo tarpeeksi monta kertaa, että "innoissani"). 

Lämmitin pannulla pienessä nokareessa kasvimargariinia perunasoselaatikkoa ja kun sain lopulta maistettua sitä, en voinut uskoa makunystyröitäni: tämä on parempaa kuin mikään lihaperunasoselaatikko mitä olen ikinä syönyt! Perunasoselaatikossa oli sopivasti suolaa ja makua ja karamellisoitu sipuli ja härkäpapu maistui niin hyvältä perunasoseen joukossa, että vedin koko paketin saman tien kerralla ja huokailin ilosta joka suupalalla. Tämän jälkeen olen syönyt todella monta pakettia kyseistä ihanuutta ja aion syödä vielä monta lisää. Miksi kukaan söisi enää sitä mautonta perunamössöä pienillä lihapaloilla kun voi syödä TÄTÄ, joka on täynnä makua! 

Minusta tämä perunasoselaatikko on aivan ihanaa, mutta jos et pidä perunasoselaatikosta ylipäätänsä niin tämä ei ehkä ole sinulle. Suosittelen todellakin kuitenkin testaamaan ja tämä jää ehdottomasti minun arkeeni!

ARVOSANA 9,5/10


JOKAISELLE Tikka Masala (G)

Seuraavaksi testiin tuli Jokaiselle Tikka Masala. Tätä tuotetta jouduinkin itseasiassa metsästämään aika pitkään, koska lähikaupassani ei tätä tuotetta näkynyt. Lopulta löysin kuitenkin tätä ja pääsin maistamaan. Tikka Masalassa annoksessa on riisiä, sekä tofua, vihanneksia ja kookosmaitoon tehty tikka masala-kastike. Pidän kyllä intialaisista ruuista (vaikka Tikka Masala lieneekin brittiläistä perintöä), joten siinä mielessä odotin innolla maistamista. 

Lämmitin aterian pannulla ja ei kun ääntä kohti: maku oli yllättävä! Ulkonäkö näytti hieman tylsältä, mutta maku oli yllättävän monisävyinen ja makeahko. Oikein kiva! Tämä on sen verran lempeänmakuista, että sitä voisi aivan hyvin tarjoilla vaikka lapsillekin. Itse pidän yleensä intialaisissa ruuissa hieman voimakkaimmista mauista, joten itse olisin lisännyt tähän enemmän inkivääriä, chiliä ja myös lisää tofua, mutta näinkin ateria oli yllättävän maittava. Voisin varsin mielelläni syödä tätä silloin tällöin, mutta se ei mene perunasoselaatikon edelle. Jotta Tikka Masala voisi ylittää arvioni Perunasoselaatikosta, mielestäni siinä pitäisi olla enemmän vihanneksia seassa (esim. herneenpalkoja!), enemmän tofua, enemmän kastiketta sekä hieman enemmä tulisuutta. Ymmärrän kuitenkin että tuotteesta on maun puolesta haluttu tehdä sellainen, että se sopii moneen makuun ja myös heille, jotka eivät pidä voimakkaista mauista.

Ateriassa oli suhteellisen paljon riisiä ja mielestäni liian vähän kastiketta - annos oli kuitenkin minulle, pienikokoiselle naishenkilölle aivan sopiva, mutta veikkaan, että rotevampi mies ei tällä saisi nälkää talttumaan. Facebookin keskusteluforumeita seuranneena voin huomata, että Tikka Masala tuntuu yleisesti olevan monen lempituote tästä sarjasta enkä ihmettele sitä - tämähän on hyvää ja edullista ja helppoa vegaaniruokaa.  

ARVOSANA 8,5/10

Jokaiselle: Soijamakaronilaatikko (sisältää gluteenia)

Maistoin myös soijamakaronilaatikkoa ja tapani mukaan paistoin sitä pannulla pienessä määrässä kasvimargariinia. Pidän siitä, että tuotteeseen on valittu hauskanmallinen makaroni perinteisen makaronityylin sijaan ja se sisältää runsaasti soijarouhetta. Valitettavasti kuitenkin maku oli mielestäni hieman kateissa. Olisin toivonut voimakkaampaa makua, mutta mielestäni makaronilaatikko oli hieman mautonta. Ketsupin kanssa maistui ihan hyvältä, mutta en usko että ostaisin sitä toiste. Täytyy kuitenkin muistaa, että makaronilaatikot joita itse yleensä teen, ovat täynnä erilaisia vihanneksia, kurpitsaa, lehtikaalia jne, joten muistoni ns. perinteisestä makaronilaatikosta, joka onkin miedompaa ja mauttomampaa, voi olla kateissa. Kun lisäsin soijamakaronilaatikkoon hieman kapriksia ja punasipulia, niin mielestäni kokonaisuus oli huomattavasti parempi. Tämä on kuitenkin ihan hyvää, mutta ei yllä mielestäni tikka masalan tai perunasoselaatikon tasolle.

ARVOSANA: 7,5/10


Kaiken kaikkiaan lempituotteeni oli ehdottomasti perunasoselaatikko mutta muutkin tuoteperheen ateriat olivat hyviä. Kiireiseen arkeen tai vaikkapa työpaikan pikaisella lounastauolla ateriat ovat todella käteviä ja on ihanaa että vegaanisten valmistuotteiden määrä on viimeisen vuoden aikana lisääntynyt. Lisäksi on upeaa, että tuotteissa on oikeasti mietitty niiden sisältöjä ja kysytty vegaanien mielipiteitä ja maistatettu avoimesti tuotteita ja etsitty parasta vaihtoehtoa sen sijaan että olisi kiireessä tupattu markkinoille vain "jotain". Toivottavasti levitys näissä vielä laajenee niin että niitä saisi yhä paremmin joka paikasta!

Jokaiselle -tuoteperhe tulee laajentumaan keväällä ja näiden kokemusten myötä odotan innolla mitä he saavat aikaan. Odotukset ovat korkealla!

Kiitos Helsingin Kalatalolle siitä, että olette uskaltaneet lähteä kokeilemaan jotain erilaista ja oikeasti miettineet tuotteita tarkasti. Odotamme innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan!